Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... Johan Van der Waal - projectleider gegevensuitwisseling werk - VNG.

27/06/2024

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM Johan Van der Waal - projectleider gegevensuitwisseling werk - VNG.

Vele vragen worden beantwoord in deze 33 minuten

- Als voormalig programmamanager van V-ICT-OR - meer dan acht jaar actief betrokken bij projecten in Belgie. Maar ook in Nederland bekend bij KING, VNG, VIAG en ook NEDICTOR. Hoe verschilt de aanpak in Nederland ten aanzien van Vlaanderen? Twee verschillende werelden? Of toch meer gelijkenissen dan gedacht?

- Je stond mee aan de wieg van LB365, ook bekend als "Samen Aanbesteden", een initiatief dat startte als het Common Citizen Service Platform (CCSP) in 2011, gericht op het verbeteren van de digitale dienstverlening tussen lokale besturen in Vlaanderen - om gezamenlijk digitale oplossingen te ontwikkelen en implementeren ... ifv een gestandaardiseerde en efficiëntere dienstverlening. Hoe zag die beginfase eruit?

- Wat zijn verder de grootste uitdagingen die je momenteel nog tegenkomt in de digitalisering van overheidsdiensten bij lokale besturen?


En vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.

BEKIJK deze aflevering 👉 VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.