Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BuyIT Public - tweede fase van de succesvolle tool

30/06/2023

Kent u Buy IT Public al? 

Begin 2021 werd de eerste aankoop via Buy IT Public geplaatst, en ondertussen zijn ongeveer 20% van de lokale Vlaamse besturen gebruiker op het platform.

In de eerste fase die gelanceerd werd, is het mogelijk om tot 30.000 EUR te spenderen per productcategorie, per leverancier, per jaar - volledig conform de procedure van overheidsopdrachten van beperkte waarde. 

Op basis van het aantal geregistreerde transacties tot nu toe kunnen we spreken van een succesvolle tool die vlot onthaald is bij de deelnemende besturen. 

Toetreden als lokaal bestuur kan zeer eenvoudig, zoals deze toetredingsvideo illustreert. Ook onze aankoopvideo geeft een duidelijk beeld van het gebruiksgemak van het platform. 

Tweede fase

Aangezien er ook vraag was naar administratieve vereenvoudiging voor aankopen met een hoger bestedingsplafond, werd de tweede fase voor Buy IT Public uitgewerkt. Met de steun van de Vlaamse Overheid als onderdeel van onderdeel van 'Programma Innovatieve Overheidsopdrachten' werd ingezet om via het platform ook grotere aankopen te faciliteren. 

Op basis van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking zal u nu ook eenvoudig met het Buy IT Public platform aan de slag kunnen voor uw noden die de eerste fase overstijgen.


Interesse om (als gebruiker of leverancier) deel te nemen? WELKOM! Mail naar buyitpublic@v-ict-or.be