Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ontdek de vernieuwingen in het Geopunt.

12/12/2022

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van het Geopunt of ben je op zoek naar een kaart om heel wat informatie uit te bekomen? Geopunt wordt vernieuwd en hier ontdek je wat deze vernieuwingen inhouden.

Geopunt kan toch wel als de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie worden gedefinieerd waar u niet alleen heel wat informatie vindt maar ook combineert. 

www.geopunt.be  verzamelt alle info van de Vlaamse overheid op één kaart. Op de website kan je verschillende kaarten raadplegen en de informatie samenvoegen op één kaart. Je kunt de locaties van treinstations en bushaltes bijvoorbeeld combineren met de locaties van scholen. Of je koppelt de geluidsbelastingskaarten met de overstromingskaarten om op zoek te gaan naar een ideaal stuk bouwgrond. Via de routeplanner kan je ook de snelste of kortste route berekenen en je kunt van je traject het hoogteprofiel laten bepalen.

Daarnaast vind je op Geopunt ook kant-en-klare kaarttoepassingen over één bepaald thema. Zo hoef je niet meer zelf te zoeken naar beschikbare kaarten over een onderwerp. In ‘Reis door de tijd’ kan je nagaan hoe een bepaald gebied evolueerde aan de hand van 18de eeuwse kaarten tot de meest recente luchtfoto’s. Als je de toestand van 1771 wilt vergelijken met hoe jouw straat er vandaag uitziet, kan dat dan weer gemakkelijk via de kaarttoepassing ‘Vergelijk kaarten’. Maar ook info over ‘Bouwen’, ‘Wonen en maatschappij’, ‘Toerisme en sport’ en ‘Hinder op de openbare weg’ werd handig gebundeld in gebruiksvriendelijke toepassingen. 

Het aanbod aan actuele en nauwkeurige kaarten, kaarttoepassingen en luchtfoto’s op www.geopunt.be breidt continu uit. Maar ook de functionaliteiten innoveren mee.


>>> Kon je er niet bij zijn? Geen probleem ... op onze bestandsbibliotheek kan je als V-ICT-OR lid de opname of de powerpoint herbekijken! 

Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.