Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De Smart Region Office en haar werkzaamheden.

14/12/2022

Een slimme regio zet technologie in als een middel om regionale of lokale maatschappelijke uitdagingen efficiënter en meer gebruiker-centraal aan te pakken.

Het doel is om leefbare, duurzame, robuuste en inclusieve lokale besturen en regio’s te bouwen voor iedereen die er woont, werkt of op bezoek komt. De Smart Region Office vervult hierin een centrale rol om alle initiatieven, standaarden en goedepraktijken te delen en te coördineren zodat we er samen op vooruit kunnen gaan. Daarvoor werkt ze samen met Vlaamse entiteiten en lokale besturen, kennisinstellingen en de bedrijven.

Om deze slimme regio vorm te kunnen geven, best practises te delen en initiatieven te coördineren werken drie Vlaamse entiteiten samen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur, het Agentschap Innoveren & Ondernemen en Digitaal Vlaanderen werken samen als virtueel team met vertegenwoordigers uit elke entiteit: de Smart Region Office. Maar wat hebben zij in dit half jaar reeds gerealiseerd en wat staat op de planning voor de komende periode?

>>> Kon je er niet bij zijn? Geen probleem ... op onze bestandsbibliotheek kan je als V-ICT-OR lid deze powerpoint en opname herbekijken! 

Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.