Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Stuurorgaan Vlaams Informatie en ICT-beleid start werkgroepen op

29/01/2018

Het stuurorgaan stelt aanbevelingen aangaande het informatie- en ICT-beleid voor aan de Vlaamse Regering. Op 28 november 2017 richtte het stuurorgaan acht werkgroepen op met vertegenwoordigers van elk beleidsdomein en lokale besturen.

Werkgroepen brengen vertegenwoordigers van de leden samen en voeren hun werkzaamheden uit onder toezicht en de controle van het stuurorgaan. Het stuurorgaan bepaalt hun opdrachtomschrijving.

Overzicht

Hieronder vind je een overzicht van de werkgroepen, wie het voorzitterschap zal opnemen en wat de beknopte opdrachtomschrijving is.

Datamanagement (Hans Arents)
De coördinatie van de aanmaak, het beheer, de uitwisseling, het gebruik en het hergebruik van gegevensbronnen en diensten optimaliseren.

Authentieke gegevensbronnen (Ziggy Vanlishout)
Het verfijnen van de bestaande erkenningsprocedure voor Vlaamse authentieke gegevensbronnen en het voorstellen van manieren om kandidaat authentieke gegevensbronnen beter te ondersteunen.

Datastandaarden OSLO (Raf Buyle)
De standaardisatie van: betekenis van de data, de syntax van de data, de technische standaarden voor de uitwisseling van de data en de metadata.

Juridische zaken (Nathalie De Jaeger)
De centrale coördinatie en opvolging van de werkzaamheden opdat de hele Vlaamse regelgeving tegen uiterlijk 24 mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is aangepast.

Archief- en informatiebeheer (Dries Vandaele)
Het concretiseren en uitwerking van kwaliteitscriteria en vertaling naar richtlijnen en standaarden met betrekking tot archief- en informatiebeheer.

Informatieveiligheid (Paul De Vroede)
De implementatie van informatiebeveiliging initiëren, beheersen, opvolgen en bijsturen op het niveau van de Vlaamse overheid.

Digitale dienstverlening (Inge Lynen)
Uitwerken van een aanbodmodel rond digitale dienstverlening, inclusief een aantal richtlijnen en ondersteuning bij de adoptie of handhaving ervan.

Interbestuurlijke samenwerking (Luc Janssen)
Het creëren van een gedragen afsprakenkader dat de spelregels schetst voor toekomstige interbestuurlijke digitaliseringsprojecten.

Meer informatie?

Meer informatie over het stuurorgaan vind je op onze website.
Meer informatie over de werkgroepen vind je in dit document.

Bron: www.overheid.vlaanderen.be