WELKOM op deze V-ICT-OR kennisdag. De voormiddag sessie in Herent (Vlaams-Brabant) biedt de mogelijkheid tot directe persoonlijke interactie en samenwerking met de expert-docenten en deelnemers. In deze setting kun je gemakkelijk vragen stellen, discussies voeren en ideeën uitwisselen met je 'medestudenten' uit de lokale besturen.
>>> OPGELET - nieuwe datum voor deze kennisdag = donderdag 28/09/2023.
Steeds meer lokale overheden ambiëren een slimme gemeente, stad of regio van de toekomst te worden. Samen met deze innovatie bij lokale overheden neemt ook de technische complexiteit alsmaar toe, maar vooral het "platform denken" neemt toe.
'Is een dataplatform iets voor onze organisatie?'
Maar de hoeveelheid gestructureerde en ongestructureerde informatie die elke dag binnen een stad / gemeente gegenereerd wordt, is gigantisch. De heterogeniteit hiervan maakt het vaak complex om uit deze data de nodig inzichten te verwerven om de concrete acties te kunnen bepalen die de beleidsdoelstellingen ondersteunen.
Om de nodige inzichten uit de data efficiënt te kunnen verwerven, hanteer je best een projectmatige aanpak die uitzoekt welke data relevant is, waar en hoe je die data connecteert en op welke manier die data het best gevisualiseerd/gepresenteerd wordt. Ga voor een pragmatische projectaanpak van ontwerp tot implementatie waarbij de data veilig wordt geconnecteerd en verrijkt wordt met contextuele data. Vervolgens kan je deze data interoperabel maken.
Heel wat steden en gemeenten hebben reeds de eerste - city platform - stappen gezet. Wat zijn nu de volgende stappen? Ontdek nieuwe inzichten op deze kennisdag. KLIK HIER om in te schrijven.
-/-
donderdag 15 juni 2023
Het platform ontsluit op een uniforme, eenvoudige, interoperabele (OSLO compliant) en veilige manier gegevens uit verschillende data bronnen. Dit aan de hand van functionaliteiten en concepten als gemeentelijk 360 master data model, semantisch domein model, selfservice, artificiële intelligentie, data management (metadata, glossary, lineage, kwaliteit), beveiliging en GDPR.
Omdat er een referentiearchitectuur wordt opgesteld, krijgt de gemeente/stad inzicht in zijn taken. De software waar het lokale bestuur gebruik van wilt maken kan vervolgens ingezet worden om meerdere processen te ondersteunen.
-/-
Deze kennisdag heeft een speciaal voordeeltarief van 95 EUR voor alle V-ICT-OR leden. Tarief voor niet leden = 195 EUR / 350 EUR.
Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.
-/-
KLIK HIER om in te schrijven voor deze kennisdag.