De geele draad
De moeilijke keuze tussen één groot platform of het best-of-breed alternatief ligt in vele IT-organisaties regelmatig op tafel. Zo ook bij de Vlaamse besturen.
Het lijkt soms een keuze tussen de pest en de cholera, waar een groot platform in principe naadloze integraties tussen verschillende modules voorziet kent dit een aantal nadelen: functionaliteit is generiek en niet specifiek toegespitst op bepaalde processen / noden van individuele diensten. Daarbij komt een (te) grote afhankelijkheid van 1 leverancier om de hoek kijken.
Het grote vraagstuk bij een best of breed strategie is dan weer het aloude thema van integraties. De specifiek op maat ontwikkelde toepassingen bieden heel wat efficiëntievoordelen binnen een bepaalde dienst / proces maar hoe gaan die toepassingen in het kader van efficiënte werking over diensten heen met mekaar communiceren en hoe zorg je er als bestuur voor dat je niet het slachtoffer wordt van een moeilijke samenwerking tussen diverse partijen?
Met ‘de geele draad’ tonen de deelnemende partijen aan dat de best of breed strategie wel degelijk kan werken. Niet enkel in theorie hebben wij mekaar gevonden, ook in de praktijk (bij de stad Geel) hebben wij aangetoond dat een best of breed strategie kan werken.
Neen kennis van onze principes en contacteer ons gerust voor meer informatie.
Principes
Wil je hier graag meer info over, schrijf je dan in voor Shopt IT op 24/9