Na de algemene vergadering (9u30) staat het het jaarlijkse
V-ICT-OR congres vanaf 10 uur integraal in het teken van de competenties van de ICT-ers in dienst van de lokale overheden.
IT-er worden betekent levenslang leren. Ondertussen lijkt het er op dat het niet eindigt met deze bekende boutade.
Zichzelf heroriënteren, herprofileren staat ook op het programma.
IT-professionals moeten niet alleen goed zijn in het dag-dagelijks op de rail houden van een vaak complexe materie, nee, ze moeten ook meedenken, mee managen.
We nodigden drie bevoorrechte getuigen uit om dit uit te lichten:
- Joël Vander Elst is provincieraadslid van Vlaams-Brabant en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Autonoom Provinciebedrijf VERA. In die hoedanigheid liet hij onderzoeken wat ‘de politiek’ verwacht van IT en bij uitbreiding van de lokale informaticus. Stof tot nadenken.
- Raoul Paridaens, marathonloper en in het dagelijks leven de bevlogen secretaris van Puurs bouwde zijn IT-organisatie uit tot een ‘organisatiegeïntegreerde en managementcompetente ICT –dienst’. Wat dat in de praktijk wil zeggen komt u rond 10u30 te weten.
- Francis Mañas , algemeen manager van het studiebureel Amelior, volgt al langer deze problematiek in talrijke besturen. Zijn bevindingen voor 12 uur.
En hoe moet het nu verder? Waar staan we en waar moeten we naar toe groeien? Deze vraag hield de werkgroep VIC (Valorisatie ICT Competenties) reeds een jaar lang in de ban.
Geholpen door experts uit het werkveld werkten ze een handige tool uit. Deze online bevraging houdt elke ICT-er een spiegel voor die precies aangeeft hoe zijn competenties verdeeld zijn. Ook de vraag hoe zijn organisatie hem of haar ziet evolueren kan onderzocht worden.
We ronden het congres af met een interactief debat rondom de materie met een aantal markante spelers en … u. Informatici in het managementteam, of net niet. Outsourcing of insourcing? Dat en nog veel meer. Na dit debat kan iedereen een gefundeerde mening vormen.
Zoals steeds wil u ook dit V-ICT-OR evenement niet gemist hebben