Het Facilitair Bedrijf stelt vast dat heel wat aankopers uit de lokale besturen de boodschap kregen dat de raamcontracten 2018 voor 2 jaar verlengd werden. Dit is echter niet helemaal correct.
Voor de nieuwe raamcontracten 2023 gelden transitieperiodes van 6 maanden. Het Facilitair Bedrijf, dat instaat voor de raamovereenkomsten, is een verlenging -met veiligheidsmarge- van de raamcontracten 2018 overeengekomen met de huidige dienstverlener, zodat de dienstverlening gegarandeerd blijft tijdens die transitieperiode. De voorwaarden van de contracten 2018 blijven dus NIET voor 2 jaar blijven doorlopen!
Het Facilitair Bedrijf heeft de bevoegdheid om autonoom de definitieve einddatum van de verlenging te bepalen en heeft om duidelijkheid te scheppen het onderstaande beslist:
Ter informatie: Perceel 3 (M2M & IoT) en Perceel 4 (Cloud PBX) zijn ondertussen reeds stopgezet zonder verlenging. Doe dus zo snel mogelijke het nodige.
Bent u na de stopzetting van de oude contracten NIET overgestapt naar de nieuwe, dan kan de huidige leverancier naar eigen dunken een dienst stopzetten of de prijzen voor geleverde diensten aanpassen. U staat er vanaf dan als afnemer ook zelf voor in om te voldoen aan de wetgeving overheidsopdrachten.
We zijn ervan overtuigd dat het vernieuwde aanbod momenteel het beste is op de markt op het vlak van prijs, SLA, aangeleverde diensten enz., en dat snel overstappen resulteert in maximale besparing.
Met deze communicatie hopen we duidelijkheid te scheppen en deze miscommunicatie een halt toe te roepen.
Heeft u nog vragen, stuur ze dan naar Het Facilitair Bedrijf via telecom2023@vlaanderen.be.
-/-
KLIK HIER en ontdek alle details over de NIEUWE raamcontracten Telecom van Het Facilitair Bedrijf.
-/-
In de tweede helft van augustus heeft de Vlaamse Regering de gemotiveerde gunningsbeslissing goedgekeurd voor 4 nieuwe raamcontracten voor telecomdiensten. Met de nieuwe raamcontracten, die een maximum waarde van 127,5 miljoen euro vertegenwoordigen, kunnen entiteiten van de Vlaamse overheid, lokale besturen, onderwijsinstellingen en andere Vlaamse openbare instellingen gebruikmaken van een reeks vaste en mobiele telecom- en internetdiensten.
Toekomstgericht aanbod en voordelige voorwaarden voor gebruikers en werkgever. De nieuwe raamcontracten bieden t.o.v. de vorige contracten op tal van vlakken gunstigere voorwaarden:
• voordeligere tarieven voor zowel werkgever als gebruiker
• uniek prijsmodel gebaseerd op werkelijk verbruik i.p.v. bundelprijzen
• administratieve vereenvoudiging door het sterk gereduceerd belprofielenmodel (met mogelijkheid tot maatwerk)
• een hoger kwaliteits- en serviceniveau (SLA)
• grotere cybersecurity
• vernieuwend en flexibel aanbod dat vlotter inspeelt op technologische evoluties garandeert (o.a. het toekomstgericht aanbod aan mogelijkheden voor machine naar machine communicatie).